Hoppa till huvudinnehåll

Lersjöarnas Fvof

Lersjöarnas fvof består av 10 fiskbara vatten med fiskarterna gädda, Abborre, Mört och Öring.
De största vattnen i området är Nordare LersjönMellan LersjönSödra Lersjön Lersjöarna är förbundna med kanaler 

Övriga större vatten i området är Stora HaraldstjärnetLilla HaraldstjärnetStora Skålltjärnet

Stora Skålltjärnet garanterar fångster av gädda. I detta vatten man gärna ta upp all gädda. Båt finns att låna i vattnet om man kontaktar styrelsen i föreningen först.

Lersjöarna är förbundna med kanaler och de heter Norra Lersjön, mellan-Lersjön och nedre Lersjön. I dessa tre sjöar fångas stora abborrar och gäddor . Flertalet gäddor över 10 kg har fångats i dessa sjöar.
Lersjöarna har ett fint vatten och vildmarkskänslan är påtaglig. Båtramper finns i mellan-Lersjön och Nedre Lersjön. Ut ur Nedre Lersjön rinner Torgilsrudälven som är ett naturreservat. Här gäller som över andra ställen fiskeförbud i rinnande vatten. Detta för att kunna utveckla den Öringstam som finns i älven.

Stora Haraldstjärnet. I stora Haraldstjärnet finns både båtramp och brygga . Bryggan ligger på östra sidan och man kan ta sig dit genom att följa sjökanten eller genom att gå stigar som sträcker sig från Tallmons Naturreservat i Charlottenberg. I närheten av Bryggan finns även en rastkoja.

Lilla Haraldstjärnet. I detta tjärn har fiskevårdsförening ordnat med en fin brygga i närheten av vändplanen. Både i stora och Lilla Haraldstjärnet finns stoa abborrar och stora gäddor.

Se fiskekartan för mer information angående fiskarter, båtramper och bryggor. Lersjöarnas Fvof ingår i Eda Fiskekrets gemensamma fiskekort

Foto över Lersjöarnas fvof 

Fiskefilm från Området med Fisketeamet fish n slips

Fiskekarta Lersjöarnas fvof

Fiskekort Lersjöarnas fvof

Fiskerapporter

 

 

Karta över Lersjöarnas Fvof