Hoppa till huvudinnehåll

Hålteby-Rinnens Fvof

Hålteby-Rinnens Fvof har hela 25 fiskbara vatten där de största
är RinnenMossjönEketjärnLångevattnetHålevattnet,
Rövattnet

I området finns mycket vacker natur med flertalet naturreservat

De vanligaste fiskarterna är gädda , abborre, mört och Öring

Stora möjligheter finns för fiske i ostörda vatten högt uppe på skogarna i Hålteby-Rinnens fvof med omgivande naturreservat runt flera vatten.

Hålevattnet är ett Put and takevatten där det  varje år sätts ut Regnbåge. Regnbågar upp till 1.5 kg sätts ut för att besökare ska kunna känna de härliga fighterna.
Hålevattnet har även en tillgänglighetsanpassad brygga så även de med funktionshinder ska kunna fiska.

Rinnen är områdets största sjö och ligger såpass högt upp så man får en känsla av fjällvärld i området. I Rinnen fiskas varje år upp Stor gädda där toppstorleken hittills vägt 12 kg. Abborrar över kilot är frekventa och frisk luft ett löfte.

Mossjön är en mycket djup sjö med djup över 30 meter. Här planterades Röding in för 30 år sedan och än idag finns fiskar av populationen kvar. Fvof kommer jobba för att höja detta vatten till både ett Öring och Rödingmecka .

Gravtjärnen i öst är ett mycket lättingängligt tjärn där man frekvent får upp stora Abborrar över kilot.

Flertalet vatten har stor potential för sjövandrande Öring och detta är något som Fvof satsar stort på att utveckla. Se fiskekartan för mer information angående fiskarter, båtramper och bryggor. Håltebyn-Rinnens Fvof ingår i Eda Fiskekrets gemensamma fiskekort

Foton från Håltebyn-Rinnens fvof

 

Fiskekarta  Håltebyn-Rinnens fvof

Fiskekort Håltebyn-Rinnens fvof 

Fiskerapporter

 

Karta över Håltebyn-Rinnens Fvof