Blogg

Nytt upplevelseföretag som vill samarbeta

Båtuthyrning / Fiskeguide Eda golfrestaurang

Under en tid så har diskussioner och bollningar pågått mellan Edafiske och ett nytt upplevelseföretag som vill samarbeta med kretsen.
Det nya företaget är Källmans som länge drivit ett anrikt kafe inne i Charlottenberg. På senare tid har man expanderat verksamheten med restauranger både på Valfjället och Eda Golfklubb.

Eda golfrestaurang kommer nu kunna erbjuda förutom god mat på Eda golfklubb även uthyrning av fiskeutrustade båtar samt möjlighet att hyra fiskeguide.

Se mer  i länken

Eda golfrestaurang

Fisketävling med Fiskeresurs i Eda

Fisketävling för alla

 

Ni vet väl att Fiskeresurs i Eda har en fisketävling som pågår fram till 1 Juni 2019. 

Klicka på knappen och läs om regler och hur du anmäler dig :)

Fina priser utlovas

 

Fisketävling

Fiskeresurs i Eda medverkade på Sportfiskemässan i Jönköping

Eda fiske och natur / Eda fiskevårdskrets / Eda kommun fiske / Edafiske.se / Fish n slips / Fiskedestination / Fiskejournalen / Fisketurism / Fiskevård / Sportfiskarna / Sportfiskeakademin / Sportfiskemässan2019 Fiskeresurs i Eda på Sportfiskemässan i Jönköping 2019

Sportfiskemässan 2019

Under helgen vecka 13 medverkade Fiskeresurs i Eda på Sportfiskmässan i Jönköping. Till mässan följde representanter från några av kommunens fiskevårdsföreningar med.
Medverkade gjorde även Youtubarna Fish n Slips för att dokumentera och skapa filmer åt projektet samt åt de själva.

Under tre dagar på sportfiskemässan i Jönköping besöktes mässan av över 15000 personer varav mestadelen kom på lördag. Utställare på mässan var allt från betesförsäljare, båtförsäljare, betesbyggare, fiskedestinationer och fiskeprofiler.
Fiskeresurs i Eda hamnade under genren fiskedestinationer och vi lockade över 120 personer till våran lilla monter. 
Vi fick massa fina inspel att fisketurister kommer åka till oss i stället för norge och flera fiskeprofiler ville besöka oss. Vi har en fin blandning av fiskearter och en natur som man får åka långväga för att besöka.

Sveriges största fisketidning Fiskejournalen tog kontakt med oss och ville göra ett reportage om området.
Vi påbörjade även diskussioner med både Sportfiskeakademin för möjligthet att få hjälp med fiskevårdarbeten och även kontakt med sportfiskarna skapades. 
Klarar vi förvalta dessa kontakter så kan vi öka både fisketurismen samt att våra fiskevårdsföreningar får hjälp med att utföra de åtgärder i sina vatten som man länge planerat.

Fish n slips Sportfiskemässan del 1

Fish n slips Sportfiskemässan del 2